Ricardo McDougal

Ricardo McDougal avatar
Ricardo McDougal
Artiest, Muzikant, Rapper, Stemacteur en Jongerenwerker
Persoonlijke Ontwikkeling en Effectiviteit

Over Ricardo McDougal

Je kent mij wellicht als Rico. Samen met Sticks en Delic vormde ik de rapformatie Opgezwolle en stonden wij mede aan de basis van het succes en de populariteit van rapmuziek in Nederland. In de rapformatie Fakkelbrigade werkte ik eveneens nauw samen met Sticks en ook met Typhoon.

Anno 2021 ben ik nog steeds actief als muzikant en terug te vinden op diverse poppodia en in (muziek)theaters. Het afgelopen jaar heb ik veel nieuwe ideeën en plannen opgedaan. Je gaat dan ook zeker meer van mij horen en zien in 2021.

Als rap-artiest wil ik meer uit het leven halen en om die reden heb ik onder de vlag van Travers Welzijn in Zwolle De Fakkelteit opgericht. Dit is een broedplaats waar jongeren tussen de 15 en 25 jaar met hip hop en met name rap, aan de slag kunnen. Bij De Fakkelteit word aandacht geschonken aan het ontwikkelen van jong talent en het creëren van kansen voor jongeren.

Fakkelteit is een fijne plek waar ik mijn ervaring als rapper kan delen. Daarbij gaat het niet enkel om succes of hoe goed je bent. Het gaat vooral om verbinding.
Die verbinding met en tussen mensen en het overbrengen van mijn kennis en ervaring over hoe je met teksten mensen echt kunt raken vormen de basis van al mijn tafelsessies.

 

 

Tafelsessies van Ricardo McDougal

Rappen | Leer hoe je een eigen tekst maakt en voordraagt
study Persoonlijke Ontwikkeling en Effectiviteit
Prijs: € 75
Open inschrijving
Rating: star 0/10 (0)
Rappen | Leer hoe je een eigen tekst maakt en voordraagt
Rico leert je wat rap is en wat er nodig is om een goede tekst te schrijven met een sterke inhoud, goede flow en delivery.
Ricardo McDougal Ricardo McDougal