Ricardo McDougal avatar
Ricardo McDougal
Artiest, Muzikant, Rapper, Stemacteur en Jongerenwerker
02. Persoonlijke ontwikkeling

Wil je een training aanvragen van Ricardo McDougal?

Mail tafelgasten.com

Over Ricardo McDougal

Ricardo Mc Dougal (Rico) vormde samen met Sticks en Delic de rapformatie Opgezwolle en stond aan de basis van het succes en de populariteit van rapmuziek in Nederland. In de rapformatie Fakkelbrigade werkte Rico eveneens nauw samen met Sticks en ook met Typhoon.

Anno 2022 is Ricardo Mc Dougal nog steeds actief als muzikant en terug te vinden op diverse poppodia en in (muziek)theaters.

Als rap-artiest wil Ricardo meer uit het leven halen en om die reden heeft hij onder de vlag van Travers Welzijn in Zwolle De Fakkelteit opgericht. Dit is een broedplaats waar jongeren tussen de 15 en 25 jaar met hip hop en met name rap, aan de slag kunnen. Bij De Fakkelteit word aandacht geschonken aan het ontwikkelen van jong talent en het creëren van kansen voor jongeren.

Fakkelteit is een fijne plek waar Ricardo Mc Dougal zijn ervaring als rapper kan delen. Daarbij gaat het niet enkel om succes of hoe goed je bent. Het gaat vooral om verbinding. Die verbinding met en tussen mensen en het overbrengen van zijn kennis en ervaring over hoe je met teksten mensen echt kunt raken vormen de basis van al mijn tafelsessies.

 

 

 

 

Wil je een training aanvragen van Ricardo McDougal?

Mail tafelgasten.com