Max 15 deelnemers
Teamtraining
job 01. Marketing en Sales

Sales psychologie | originele ideeën die je impact vergroten

€ 795 Per team
€ 961,95 incl btw

Sales psychologie | originele ideeën die je impact vergroten

  • Acquisitie
  • B2B sales
  • psychologie
INTRODUCTIE
Mensen kopen nog steeds het liefst van andere mensen. Hoewel digitalisering niet meer is weg te denken uit B2B sales, is de 'human factor' dus onverminderd belangrijk in het aankoopproces.
Psychologie speelt hierin een verrassend belangrijke rol. Zonder dat ze het beseffen, vinden veel van de oordelen en keuzes die klanten maken onbewust in hun brein plaats.
Als je weet hoe het brein werkt bij het maken van die keuzes, kun je als sales professional jouw propositie veel kansrijker over te brengen aan (potentiële) klanten.

INHOUD TRAINING
Wanneer je weet welke 'psychologische knoppen' een rol spelen bij het onbewust maken van keuzes, dan kun je - door met die knoppen te spelen - invloed uitoefenen op die keuzes.
Op die manier worden klantgesprekken niet alleen leuker maar vergroot je ook je kansen op succes, zoals het sluiten van de deal.
In deze interactieve online training van 1,5 uur bespreken we daarom een aantal verrassende inzichten uit de psychologie. En we maken het praktisch zodat je deze technieken meteen de volgende dag kunt inzetten in jouw - schriftelijke én mondelinge - contacten met klanten en/of prospects.

In het 1e deel van de training gaan we aan de slag met de zogenaamde 'Alpha technieken'. Dit zijn technieken waarmee je als het ware het 'gaspedaal' bij besluitvorming kunt indrukken.
In het 2e deel van de training gaan we in op de 'Omega technieken'. Hierin leer je actief verschillende soorten weerstanden bij klanten herkennen en krijg je praktische handvaten waarmee je die weerstanden kunt verlagen.

Leerdoelen

Na het volgen van deze online training:

- weet je hoe het brein (onbewust) keuzes maakt;
- heb je inzicht in de psychologische processen achter deze keuzes;
- weet je hoe je deze keuzeprocessen positief kunt beïnvloeden;
- kun je klantgesprekken beter sturen.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor elke b2b-sales professional die beter wil begrijpen hoe klanten keuzes maken en op zoek is naar manieren om zijn of impact aan tafel bij de klant te vergroten.

Talen

Nederlands
Engels

Trainer

author
Stefan Renkema MSc
Sales pionier die altijd op zoek is naar nieuwe combinaties.

Deel deze online training