Petra Groot Nibbelink

In the spotlight
28-04-2021

Petra Groot Nibbelink

Naam
Petra Groot Nibbelink

Tafelgast sinds
Maart 2021

Expertisegebied
Leiderschap, persoonlijke effectiviteit, energie & vitaliteit en Insights Discovery

Persoonlijk motto
‘Life begins outside your comfort zone’

 

5 VRAGEN AAN PETRA GROOT NIBBELINK


 

1. Wat wilde je als kind graag worden?


Ik ben opgegroeid op een boerderij dus het was logisch dat ik als kind boerin wilde worden, maar ik ontdekte al snel dat dit niet helemaal mijn ding is.  Na een korte bevlieging waarin ik kapster wilde worden ging ik als 10-jarige op een schooluitstapje naar de Rabobank. Wat ik daar zag fascineerde me enorm, bijvoorbeeld de kokers waarin het geld werd getransporteerd. Omdat ik goed met cijfers was kreeg ik daarna steeds meer interesse in economie. Toen mijn broer economie ging studeren en daar enthousiast over was, dacht ik “dat ga ik ook doen” en heb ik uiteindelijk ook gedaan.

 

2. Waar haal jij je inspiratie vandaan?


Inspiratie haal ik vooral uit de mensen in mijn omgeving en uit dagelijkse gebeurtenissen. Mensen reageren zo verschillend op dezelfde situatie, dan ga ik me altijd afvragen hoe dat kan. En dit kan je ook weer vertalen naar de zakelijke omgeving; waarom gaat het ene team als een trein en is de andere niet vooruit te branden? Dan ga ik graag op onderzoek uit.

Ook haal ik inspiratie uit het lezen van boeken, denk hierbij aan Carl Jung, Napoleon Hill, Steven Covey en nog veel meer. Verder ben ik meermaals naar de VS geweest om deel te nemen de seminars van Tony Robbins, dat waren zeer inspirerende dagen voor mij.

Verder probeer ik zelf veel uit om te kijken hoe het voor mij werkt. Zo ben ik jaren terug zonder veel ervaring en niet echt sportieve aanleg 4 keer de Alpe d’Huez opgefietst, waarbij ik echt heb geleerd dat mindset even belangrijk om misschien nog wel belangrijker is dan het fysieke aspect.

 

3. Wat is je leukste online trainingservaring?


Een leuke ervaring is de reactie die ik kreeg van een deelnemer aan een van mijn trainingen. Deze deelnemer vertelde me na afloop dat hij vrij skeptisch was geweest over online trainingen. Maar dat hij na afloop echt positief verrast was over alle mogelijkheden die hij in de online training had ervaren.

Een andere ‘grappige’ ervaring die ik heb meegemaakt is een trainer die tijdens de pauze van de online training even een luchtje was gaan scheppen waarbij de deur van zijn huis achter hem was dichtgevallen. Omdat er verder niemand bij hem thuis was, kon hij niet meer naar binnen. Daardoor heb ik de training een half uur overgenomen terwijl hij ergens een reservesleutel aan het ophalen was.

 

4. Wat kunnen mensen leren die jouw tafelsessies boeken?


Wat ik mensen probeer mee te geven is dat ze anders mogen durven denken. Ik leer mensen zichzelf beter kennen en laat ze met een andere blik naar hun omgeving kijken. Bijvoorbeeld naar mensen die hen van nature minder liggen. Insights Discovery biedt hier hele mooie handvatten voor. Het helpt teams om veel beter te gaan samenwerken. Ook leer ik de deelnemers meer over het aan het roer staan van je eigen leven, je eigen keuzes maken en je doelen behalen zodat je veel effectiever wordt. Dit kan zowel met persoonlijk leiderschap maar ook met energie & vitaliteit.

 

5. Met welk gevoel wil je dat deelnemers terugkijken op jouw tafelsessie?


Wanneer mensen na afloop van een training een gevoel hebben van ‘dit was tof’ en ‘ik heb zin om hiermee aan de slag te gaan’ dan heb ik mijn doel bereikt!

Lees hier meer over Petra Groot Nibbelink en haar tafelsessies

Ontdek meer blogs

Persoonlijke Ontwikkeling en Effectiviteit
Uncategorized
Online trainen? Drie lessen die we kunnen leren van de radio!