Max 100 deelnemers
Teamtraining
job 04. Leiderschap

Leider en teamleden

€ 1.000 Per team
€ 1.210,00 incl btw

Leider en teamleden

  • Authentiek
  • Communicatie
  • Leiderschap
  • Systemisch werken
  • teamontwikkeling
Doelgroep: Voor executives en professionals die – door naar hun capaciteiten, dieper gelegen overtuigingen, gedrags- en communicatiepatronen te kijken – een grote stap in carrière en hun persoonlijke leven willen zetten. Om vervolgens meer rust, richting, vrijheid en betekenis in hun dagelijks handelen te vinden.

De verhouding tussen de afzonderlijke teamleden en de leider van het team bestaat uit een complexe set van factoren. Datzelfde geldt voor de interactie tussen de teamleden. Zicht op de algemene - systemische - factoren die gelden in de verhouding geeft rust in het team. We nemen de principes en de gevolgen op algemene wijze door. De verschillende leiderschaps- en gedragsstijlen komen ook aan bod en we relateren dat aan systemische principes. Je ziet daarmee de voor- en nadelen van een specifieke stijl.

ZICHT
Je raakt bekend met de dynamiek tussen leider, leden en leden onderling waardoor je hiërarchie en samenwerking beter in perspectief kan plaatsen. Je ziet ook dat gedrag een resultante is van eerder opgedane ervaringen.

EFFECT VAN STRESS
Druk beïnvloedt het individuele gedrag, het gedrag onderling en je verhouding met je leidinggevenden en vice versa. Zicht op die mechanismen helpt je om eerder uit belemmerende dynamieken te komen.

LEIDERSCHAPSSTIJLEN DOORGRONDEN
Doordat je ziet waar een leiderschapsstijl en je reactie daarop vandaan komt, word je mentaal flexibeler en ben je beter in staat om bij jezelf te blijven. Je gedraagt je authentieker, laat de omgeving je minder beïnvloeden en je hebt meer invloed op je omgeving.

EEN VERDIEPING
Je krijgt inzicht hoe je als leider en als lid acteert waarbij het mantra geldt: “Een goed leider weet ook het is om lid te zijn van een team.” We kijken wat de functie van oordelen en irritatie is waardoor je helder zicht houdt.

Bij elke tafelsessie van KoopenBakker ontvangen de deelnemers na afloop een pakket met informatie dat verdieping geeft op de online sessie. Om het geleerde en wat ervaren is nog beter in de praktijk toe te passen. Dat kan bestaan uit opdrachten, verdiepende vragen, inspiratie (boeken, docu's, films, video's, artikelen), podcasts, visualisaties en meditaties.

Talen

Nederlands

Trainer

author
Norbert Koopen
Voor meer rust, kracht, vrijheid en betekenis

Deel deze online training