author
Norbert Koopen
Voor meer rust, kracht, vrijheid en betekenis
04. Leiderschap
Bekijk profiel

Leider en teamleden

04. Leiderschap
Groepssessie
Max 100 deelnemers

Trefwoorden

  • Authentiek
  • Communicatie
  • Leiderschap
  • Systemisch werken
  • teamontwikkeling

Deel deze tafelsessie


Prijs: € 1000
€ 1210.00 incl btw


Niet beschikbaar?

Is deze tafelgast niet beschikbaar op het door jou gewenste moment maar heb je wel interesse? Neem contact met ons op.

Mail tafelgasten.com

Beschrijving

Doelgroep: Voor executives en professionals die – door naar hun capaciteiten, dieper gelegen overtuigingen, gedrags- en communicatiepatronen te kijken – een grote stap in carrière en hun persoonlijke leven willen zetten. Om vervolgens meer rust, richting, vrijheid en betekenis in hun dagelijks handelen te vinden.

De verhouding tussen de afzonderlijke teamleden en de leider van het team bestaat uit een complexe set van factoren. Datzelfde geldt voor de interactie tussen de teamleden. Zicht op de algemene - systemische - factoren die gelden in de verhouding geeft rust in het team. We nemen de principes en de gevolgen op algemene wijze door. De verschillende leiderschaps- en gedragsstijlen komen ook aan bod en we relateren dat aan systemische principes. Je ziet daarmee de voor- en nadelen van een specifieke stijl.

ZICHT
Je raakt bekend met de dynamiek tussen leider, leden en leden onderling waardoor je hiërarchie en samenwerking beter in perspectief kan plaatsen. Je ziet ook dat gedrag een resultante is van eerder opgedane ervaringen.

EFFECT VAN STRESS
Druk beïnvloedt het individuele gedrag, het gedrag onderling en je verhouding met je leidinggevenden en vice versa. Zicht op die mechanismen helpt je om eerder uit belemmerende dynamieken te komen.

LEIDERSCHAPSSTIJLEN DOORGRONDEN
Doordat je ziet waar een leiderschapsstijl en je reactie daarop vandaan komt, word je mentaal flexibeler en ben je beter in staat om bij jezelf te blijven. Je gedraagt je authentieker, laat de omgeving je minder beïnvloeden en je hebt meer invloed op je omgeving.

EEN VERDIEPING
Je krijgt inzicht hoe je als leider en als lid acteert waarbij het mantra geldt: “Een goed leider weet ook het is om lid te zijn van een team.” We kijken wat de functie van oordelen en irritatie is waardoor je helder zicht houdt.

Bij elke tafelsessie van KoopenBakker ontvangen de deelnemers na afloop een pakket met informatie dat verdieping geeft op de online sessie. Om het geleerde en wat ervaren is nog beter in de praktijk toe te passen. Dat kan bestaan uit opdrachten, verdiepende vragen, inspiratie (boeken, docu's, films, video's, artikelen), podcasts, visualisaties en meditaties.

Meer online trainingen van Norbert Koopen

Teamdynamieken
Norbert Koopen Norbert Koopen Teamdynamieken
Er zijn veel ingrediënten die de balans en de flow in het team verstoren. Hoe los jij de puzzel telkens op? De zoektocht naar het perfecte team.
study 05. Management en Teamontwikkeling
€ 180
Je gedrag ontrafelen
Norbert Koopen Norbert Koopen Je gedrag ontrafelen
Je gedrag is verbonden met een beweging, je lichaamshouding, je lichaamsstructuur, woorden, je intonatie, een blik et cetera. Ontrafel je gedrag.
study 04. Leiderschap
€ 1000
Rust en stilte
Norbert Koopen Norbert Koopen Rust en stilte
Hoeveel signalen krijg je elke dag via je telefoon, computer en andere elementen uit je omgeving op je afgevuurd? Hoe ervaar je meer rust en stilte?
study 04. Leiderschap
€ 1000