Max 100 deelnemers
Teamtraining
job 02. Persoonlijke ontwikkeling

Grensbeleving

€ 1.000 Per team
€ 1.210,00 incl btw

Grensbeleving

  • Afweermechanismen
  • Communicatie
  • Contact
  • Gedrag
  • Karakter
Voor executives en professionals die – door naar hun capaciteiten, dieper gelegen overtuigingen, gedrags- en communicatiepatronen te kijken – een grote stap in carrière en hun persoonlijke leven willen zetten. Om vervolgens meer rust, richting, vrijheid en betekenis in hun dagelijks handelen te vinden.

Als mensen hebben we een buitengrens en een binnengrens. In de aanraking op de externe grens ervaren we fysiek contact en daarbij zit ook praten en onze non-verbale gedragingen etc. Aanraking op deze grens bevestigt ons dat we bestaan. De interne grens is verbonden is met onze kwetsbaarheden, onze emoties zoals vreugde, verdriet, pijn, angst etc. Op deze grens hebben we een sterke relatie met gevoelens met ons ‘zelf’. Het gaat vooral over het ervaren van onze betekenis en waarde. Echt contact ervaar je als zowel de buiten- als de binnengrens wordt aangeraakt.

ZICHT KRIJGEN
Je ziet hoe de binnen- en buitengrens in ons leven ontstaat. Je ziet ook dat als deze twee grenzen tegelijkertijd worden aangeraakt er sprake is van een diepgaande ontmoeting. En om daar te komen, zal een van de twee mensen moed dienen te tonen.

MEER ZICHT OP JE EIGEN GRENZEN
Je krijgt meer zicht op je binnen- en buitengrens. Je voelt wat er met je gebeurt als je binnen- en buitengrens wordt aangeraakt. Je wordt je er daarmee ook van bewust hoe sterk je omgeving jou (on)bewust beïnvloed.

BETER GEBRUIK
Doordat je beter bewust bent van je grenzen, krijg je ook beter zicht op je communicatiegedrag. Je ziet hoe je houding tegenover grenzen je communicatiepatroon beïnvloedt. Je krijgt ook zicht op je vluchtpatronen en je defensiemechanismen als een grens wordt aangeraakt.

BEWUSTWORDING
Je wordt bewust dat je gedachten, je emotie en je lichamelijke sensaties met elkaar verbonden zijn. Dat deze set zowel je eigen gedrag, maar ook het gedrag van de ander beïnvloed.

Bij elke tafelsessie van KoopenBakker ontvangen de deelnemers na afloop een pakket met informatie dat verdieping geeft op de online sessie. Om het geleerde en wat ervaren is nog beter in de praktijk toe te passen. Dat kan bestaan uit opdrachten, verdiepende vragen, inspiratie (boeken, docu's, films, video's, artikelen), podcasts, visualisaties en meditaties.

Talen

Nederlands

Trainer

author
Norbert Koopen
Voor meer rust, kracht, vrijheid en betekenis

Deel deze online training