Max 100 deelnemers
Teamtraining
job 04. Leiderschap

Defensiemechanismen, afweermechanismen en isoleerstijlen

€ 1.000 Per team
€ 1.210,00 incl btw

Defensiemechanismen, afweermechanismen en isoleerstijlen

  • Aandacht
  • Beschermen
  • Kwetsbaarheid
  • Verwondering
  • Zichtbaar
Doelgroep: Voor executives en professionals die – door naar hun capaciteiten, dieper gelegen overtuigingen, gedrags- en communicatiepatronen te kijken – een grote stap in carrière en hun persoonlijke leven willen zetten. Om vervolgens meer rust, richting, vrijheid en betekenis in hun dagelijks handelen te vinden.

In een fractie van een seconde zit je er weer in. Je wordt geraakt en je reageert. Je afweermechanismen nemen het over. Alles wordt uit de kast gehaald om jou te beschermen. Ben je je ervan bewust of realiseer je je pas achteraf wat je doet? Wellicht schiet je in gedachten, voel je niets meer en trek je jezelf terug. Of je creëert een pantser dat elke reactie afketst. Er zijn veel soorten afweermechanismen. Ze zijn een signaal voor jou om te kijken wat je te doen hebt.

ZICHT
Er is een direct verband tussen - dreigende - pijn bijvoorbeeld door een dreigende afwijzing of verlies en jouw defensiemechanismen. Zicht daarop geeft bewustzijn en stelt ons in staat om de moed te vinden om belemmerende gedachten te trotseren waardoor vrijheid, rust en kracht ontstaat.

MEER VRIJHEID
Door je defensiemechanismen in kaart te brengen weet je wat Je in het moment doet. Je merkt dat om pijn niet te voelen het gebruiken van deze mechanismen op korte termijn effectief is maar op lange termijn niet.

OMGANG
Doordat je snapt hoe een defensiemechanisme werkt, ben je ook beter in staat om met de defensiemechanismen om te gaan. Je ziet de pijn die er achter verscholen ligt. Het geeft ruimte om niet negatief te oordelen, je irritatie of boosheid los te laten waardoor je ruimte krijgt om weer de verbinding te zoeken.

LEREND VERMOGEN
Doordat je je bewuster bent van je eigen communicatie en dat van anderen beter snapt, ben je ook in staat om dingen buiten je comfortzone te doen waardoor je lerend vermogen toeneemt en je meer rust, vrijheid, kracht en plezier in ervaart.

Bij elke tafelsessie van KoopenBakker ontvangen de deelnemers na afloop een pakket met informatie dat verdieping geeft op de online sessie. Om het geleerde en wat ervaren is nog beter in de praktijk toe te passen. Dat kan bestaan uit opdrachten, verdiepende vragen, inspiratie (boeken, docu's, films, video's, artikelen), podcasts, visualisaties en meditaties.

Talen

Nederlands

Trainer

author
Norbert Koopen
Voor meer rust, kracht, vrijheid en betekenis

Deel deze online training