Max 100 deelnemers
Teamtraining
job 05. Management en Teamontwikkeling

Communicatiepatronen

€ 1.000 Per team
€ 1.210,00 incl btw

Communicatiepatronen

  • Communicatie
  • Contact
  • Gedrag
  • Grensbesef
Voor executives en professionals die – door naar hun capaciteiten, dieper gelegen overtuigingen, gedrags- en communicatiepatronen te kijken – een grote stap in carrière en hun persoonlijke leven willen zetten. Om vervolgens meer rust, richting, vrijheid en betekenis in hun dagelijks handelen te vinden.

We communiceren elke dag en hebben daarin specifieke communicatiestijlen ontwikkeld. We reageren namelijk meestal in vaste patronen en automatismen. In een fractie van een seconde vallen we terug in ons natuurlijk communicatiepatroon. We merken het vaak geeneens. Het is gedrag dat we vroeg hebben geleerd, gedrag dat ons helpt in het dagelijks contact en gedrag dat soms niet effectief is. Het zou fijn zijn om dat gedrag te herkennen en een keuze te hebben om het anders te doen. Hoe vaak staan we daar nu bewust bij stil en creëren we die mogelijkheid? We gaan een stap maken om je communicatiepatronen verder te ontrafelen.

INZICHT IN DE ZES COMMUNICATIEFASES
Door zicht te hebben op de zes fases van de communicatie, ben je in staat om je eigen communicatie en dat van anderen te analyseren.

MEER ZICHT
Je krijgt meer zicht op je (belemmerende) communicatiepatronen. Je bent je bewuster wat je in een specifieke situatie doet. Je bent je ook bewuster van de oorsprong van dat gedrag waardoor je makkelijker een andere beweging kan maken.

HERKENNEN
Door kennis van de ontstaanswijze van gedrag te hebben, ben je beter in staat om met de communicatie van anderen om te gaan. Je bent bijvoorbeeld minder snel geïrriteerd, hebt minder negatieve oordelen waardoor je een helder zicht blijft houden en de ander kan helpen als het even niet loopt.

JE LEREND VERMOGEN
Doordat je zicht krijgt op de ontstaanswijze van gedrag en je de verschillende communicatiefases begint te ontdekken, ben je in staat om het anders te doen. Je versterkt daarmee je lerend vermogen.

Bij elke tafelsessie van KoopenBakker ontvangen de deelnemers na afloop een pakket met informatie dat verdieping geeft op de online sessie. Om het geleerde en wat ervaren is nog beter in de praktijk toe te passen. Dat kan bestaan uit opdrachten, verdiepende vragen, inspiratie (boeken, docu's, films, video's, artikelen), podcasts, visualisaties en meditaties.

Talen

Nederlands

Trainer

author
Norbert Koopen
Voor meer rust, kracht, vrijheid en betekenis

Deel deze online training