Marinus de Pooter avatar
Marinus de Pooter
Ik help managementteams met de samenhang der dingen
04. Leiderschap

Wil je een training aanvragen van Marinus de Pooter?

Mail tafelgasten.com

Over Marinus de Pooter

Marinus de Pooter heeft als missie om managementteams te helpen bij het voortdurend verbeteren van hun interne organisatie.

Veel organisaties zijn functioneel ingericht. Managementteams krijgen dan te maken met een veelheid aan managementsystemen en specialismen. Denk aan systemen op het gebied van financiën, kwaliteit, veiligheid, informatiebeveiliging, personeel, compliance, continuïteit enzovoorts.

Goedbedoeld bedenken interne en externe deskundigen allerlei procedures en andere maatregelen om de bedrijfsvoering in goede banen te leiden. Al dat moois wordt vervolgens uitgestort over de lijnmanagers en hun teams. Vaak zonder veel coördinatie. Daardoor ontstaan er lacunes, overlappingen en inconsistenties in de interne werkwijzen. Dat is niet erg bevorderlijk voor de onderlinge samenwerking.

Marinus de Pooter helpt managementteams om overzicht te creëren over hun bedrijfsvoering. Over hun doelstellingen, over welke collega's verantwoordelijk zijn voor de realisatie ervan, over hun processen die daarvoor nodig zijn, over hun bijbehorende werkstandaarden en over hun verbeter initiatieven. Overzicht creëren geeft inzicht in wat er beter kan en focus op wat er 't hardst nodig is.

Door consequentie bewust afwegingen te maken bij het inrichten, uitvoeren, evalueren en verbeteren van hun bedrijfsprocessen werken managementteams gericht aan hun toekomstbestendigheid.

ERVARING

Marinus heeft ruime internationale werkervaring als directeur, consultant en trainer op het gebied van prestatiemanagement, risicomanagement, interne beheersing, compliance management & internal audit. Hij ondersteunt managementteams bij het toekomstbestendig houden van hun organisaties en verzorgt regelmatig trainingen, seminars en gastcolleges.

 

Wil je een training aanvragen van Marinus de Pooter?

Mail tafelgasten.com