Max 10 deelnemers
Open inschrijving
job 03. Communicatie

Problemen oplossen? Gebruik de RADAR-aanpak!

€ 750 Per persoon
€ 907,50 incl btw

Problemen oplossen? Gebruik de RADAR-aanpak!

  • Advies
  • Communicatie
  • procesoptimalisatie

Leg een man een probleem voor en je krijgt vaak direct een oplossing. En hoewel oplossingen prima zijn (de naam zegt het al), blijkt in de praktijk regelmatig dat een probleem op een andere, misschien effectievere manier opgelost kan worden. Snelheid leidt in dit geval niet altijd tot efficiëntie.

Als het gaat om efficiëntie en effectiviteit is een structurele aanpak van een probleem noodzakelijk. Waarom? Omdat je dan een herhaalbare aanpak gebruikt en geen stappen overslaat. Vergelijk het met een recept voor een heerlijke taart. Volg je de juiste stappen, dan is het resultaat heerlijk.

In deze Tafelgasten-sessie neem ik je mee in de RADAR-aanpak. De RADAR-aanpak is een structurele manier om naar een probleem te kijken enerzijds, en anderzijds naar de gewenste uitkomst. Oftewel; wat is de huidige situatie en wat is de gewenste situatie? Maar hoe kom je naar de gewenste situatie? Daar heb je dus een proces of een plan van aanpak voor nodig.

Wat gaan wij dan precies doen? Als je op een andere manier dingen doet, zul je andere resultaten krijgen. Bewuster stil staan bij hoe je nu de zaken aanpakt, is één van de zaken die je gaat leren. Een ander punt is de communicatie. Communicatie met je klant/prospect/collega is essentieel, net als het daadwerkelijk luisteren naar de ander tijdens alle stappen van het proces.

Na het volgen van deze sessie
- Heb je een gestructureerde manier om een probleem op een andere manier te bekijken
- Heb je inzicht in het communicatieproces en jouw invloed daarop
- Krijg je diverse handvatten (in de vorm van templates) om problemen efficiënter op te lossen

Deze Tafelgasten-sessie is zeer goed toe te passen voor iedereen die te maken heeft met problemen; technici, consultants, etc. Maar ook als je in sales werkt kun je deze methode bij je klanten en/of prospects heel goed inzetten.

Nederlands

Talen

Trainer

author
René van Stein
Ik help je beter te worden in sales en communicatie.

Deel deze online training