Max 15 deelnemers
Teamtraining
job 01. Marketing en Sales

Non sales selling | hoe je waarde creëert zonder te verkopen

€ 795 Per team
€ 961,95 incl btw

Non sales selling | hoe je waarde creëert zonder te verkopen

  • consultative selling
  • cross selling
  • soft skills
Voor veel mensen die niet ‘in de sales’ zitten voelt verkopen als iets ongemakkelijks of in ieder geval iets onnatuurlijks. Dat wordt vooral gevoed door het negatieve stereotype beeld van de ‘gladde verkoper’ dat veel mensen hebben . Daarom vermijden mensen die niet in sales werkzaam zijn doorgaans liever alles wat in hun ogen op sales lijkt.
Toch zijn veel professionals zonder dat ze het weten elke dag bezig met sales. Een dokter moet zijn patiënt ‘meekrijgen’, een advocaat een jury en een docent de studenten.

Er zijn meerdere redenen waarom je als 'non sales professional' actief bezig zou moeten zijn met verkopen. Een belangrijke reden is dat de klanten waarvoor je werkt het simpelweg verdienen. Elke klant heeft uitdagingen en heeft jouw expertise en die van jouw organisatie nodig om deze aan te gaan. Door actief te zoeken naar verbeteringen help je dus je klant verder. Een andere reden is dat jouw organisatie het verdient. Als jij de kansen niet herkent en koppelt aan de expertise van jouw organisatie, dan doet een ander dat wel en loop je de kans dat een concurrent gaat doen wat jullie ook hadden kunnen doen.

In deze training gaan we aan de slag met hoe je als 'non sales' professional op een natuurlijke, niet opdringerige manier actief bezig kunt zijn met waarde creëren voor je klanten/opdrachtgevers en je eigen organisatie.

RESULTATEN
Na het volgen van deze sessie:

- weet je wat cross/up/deepselling inhoudt en waarom het waardevol is om hier als 'non sales' professional actief mee bezig te zijn
- kun je kansen herkennen om waarde te creëren voor klanten/opdrachtevers én je eigen organisatie
- beschik je over praktische handvaten om hiermee in je dagelijkse praktijk aan de slag te gaan.

VOOR WIE
Deze training is interessant voor iedereen die niet in de sales zit maar wel met klanten/opdrachtgevers werkt en daar het beste resultaat wilt bereiken.

TALEN
Nederlands

Talen

Trainer

author
Stefan Renkema MSc
Sales pionier die altijd op zoek is naar nieuwe combinaties.

Deel deze online training