Max 15 deelnemers
Teamtraining
job 03. Communicatie
10/10 (1)

Klantpsychologie | hoe krijg je mensen makkelijker ‘mee’?

€ 795 Per team
€ 961,95 incl btw

Klantpsychologie | hoe krijg je mensen makkelijker ‘mee’?

  • psychologie
Zonder dat we het beseffen, maken we veel keuzes onbewust. Dat keuzeproces vindt razendsnel in ons brein plaats. Maar die onbewuste keuzes zijn lang niet altijd de beste keuzes. Iedereen die werkt met andere mensen weet dat het soms heel lastig is om mensen 'mee' te krijgen, ook al lijkt de keuze soms simpel.

Als je weet hoe het brein werkt bij het maken van die keuzes, helpt dit in de contacten die je hebt met klanten. Bijvoorbeeld bij vragen of klachten. In deze training bespreken we een aantal verrassende inzichten uit de psychologie Je leert en aantal praktische technieken die je meteen daarna kunt inzetten in jouw - schriftelijke én mondelinge - contacten met klanten, cliënten of opdrachtgevers. In het eerste deel van de sessie gaan we aan de slag met de zogenaamde 'alpha technieken'. Dit zijn technieken waarmee je als het ware het 'gaspedaal' bij besluitvorming kunt beïnvloeden. In het tweede deel van de sessie gaan we in op de 'omega technieken'. Hierin leer je actief verschillende soorten weerstanden herkennen en krijg je praktische handvaten aangereikt waarmee je die weerstanden kunt verlagen.

LEUKERE GESPREKKEN, BLIJERE KLANTEN
Wanneer je weet welke psychologische knoppen een rol spelen in het hoofd van jouw klanten, dan kun je - door aan die knoppen te draaien - invloed uitoefenen op die keuzes. Op die manier worden klantgesprekken niet alleen leuker maar vergroot je ook je kansen op een tevreden klant!
En, klanten die tevreden zijn, komen niet alleen terug, ze vertellen het ook graag rond!

RESULTATEN
Na deze sessie:
- weet je hoe het brein (onbewust) keuzes maakt;
- heb je inzicht in de psychologische processen achter deze keuzes;
- weet je hoe je deze psychologische processen kunt beïnvloeden;
- kun je klantgesprekken beter sturen.

VOOR WIE?
Deze sessie is geschikt voor professionals die in hun werk (veel) contact hebben met mensen: klanten, cliënten, opdrachtgevers en patiënten.
En die op zoek zijn naar praktische manieren waarmee ze deze relaties makkelijker mee krijgen.

TALEN
- Nederlands
- Engels

Talen

Trainer

author
Stefan Renkema MSc
Sales pionier die altijd op zoek is naar nieuwe combinaties.

Deel deze online training

Ervaringen

Osmanagic Osmanagic
calendar 07-10-2022
10/10
De hoge mate van interactie gedurende de training was een bijzonder aangename verassing. Doordat het geen eendimensionale training was ging het leerrendement, efficiëntie van de training en algemeen plezier omhoog. Absoluut aan te raden.
Meer ervaringen