Jan Jaap van Weering

In the spotlight
18-06-2021

Jan Jaap van Weering

Jan Jaap van Weering tafelgast spotlight

Naam
Jan Jaap van Weering

Tafelgast sinds
Het prille begin

Expertisegebeid
Ik help mensen het volgende niveau te bereiken op het gebied van sociale vaardigheden en omgangsvormen

Persoonlijk motto
“wees beleefd, het kost niets! En men zal het zich herinneren

 

5 VRAGEN AAN JAN JAAP VAN WEERING


 

1. Wat wilde je als kind graag worden?


Als kind wilde ik Marshaller worden. Dat is de militair aan boord van een vliegdekschip die ervoor zorgt dat vliegtuigen veilig opstijgen en landen. Het leek me een prachtig gevoel om op zo’n indrukwekkend schip vliegtuigen binnen te loodsen.

 

2. Waar haal jij je inspiratie vandaan?


Als ik ‘s morgens opsta heb ik zin in de dag. Dat komt denk ik omdat ik de dingen doe die ik leuk vind. Mijn inspiratie haal ik uit de mensen die ik in mijn trainingen tegenkom. ‘Vive la difference’ is een uitspraak die bij mij past. Geen mens is hetzelfde en daarom is ook geen enkele dag voor mij hetzelfde.

 

3. Wat is je leukste online trainingservaring?


De organisaties waarvoor ik werk zijn erg divers. Ook online is geen training hetzelfde. De leukste online trainingen zijn die voor jonge mensen. Zo ben ik een aantal jaar verbonden aan de IVA Business School. En geef ik tweemaal per jaar een masterclass aan studenten van de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen. De ‘eagerness to learn’ die ik bij deze studenten tegenkom is enorm leuk!

 

4. Wat kunnen mensen leren die jouw tafelsessies boeken?


Mensen die mijn tafelsessies boeken leren hoe ze in verschillende omstandigheden en culturen met goed gebruik  van etiquette echt waardevolle relaties kunnnen bouwen. Zowel zakelijk als privé. Daarbij leer ik ze ook hoe ze hierin hun eigen authenticiteit kunnen behouden. Wat dat is in alle culturen en omstandigheden belangrijk!

 

5. Met welk gevoel wil je dat deelnemers terugkijken op jouw tafelsessie?


Ik wil mensen het gevoel geven dat de wereld voor hen openstaat en hen inspireren om met zelfvertrouwen hun eigen weg in die wereld te zoeken.

 

Lees hier meer over Jan Jaap van Weering en zijn tafelsessies

Ontdek meer blogs

Persoonlijke Ontwikkeling en Effectiviteit
Uncategorized
Online trainen? Drie lessen die we kunnen leren van de radio!
Persoonlijke Ontwikkeling en Effectiviteit
Hybride werken? Dan ook hybride trainen!