Max 10 deelnemers
Teamtraining
job Persoonlijke ontwikkeling

Tafelgasten Intervisie

€ 520 Per team
€ 629,20 incl btw

Tafelgasten Intervisie

  • Bewustwording
  • Communicatie
  • Identiteit
  • Persoonlijke Ontwikkeling
  • reflectie
Intervisie is leren van ervaringen van vakgenoten. Intervisie is bedoeld voor professionals die zelfstandig werken en niet alleen graag leren van wat vakgenoten meemaken, maar ook anderen verder willen helpen. Praten én luisteren dus.
Een intervisiesessie via tafelgasten bestaat uit een online bijeenkomst van 1,5 uur. Daarin werk je in een kleine groep van minimaal 4 en maximaal 8 personen. Je bespreekt met elkaar situaties die je tegenkomt in je werk. Je leert van en met elkaar onder begeleiding van een ervaren intervisiebegeleider. Daarmee vergroot je op een beproefde methodische wijze je zelfkennis, professionaliteit, zelfreflectie en kennis van het vakgebied.

Intervisie vindt altijd plaats met gelijken. Dat wat besproken wordt blijft vertrouwelijk binnen de groep en wordt niet gedeeld met je leidinggevende of andere externen.

Tafelgasten Intervisie gebeurt online via Teams of Zoom. Dat brengt meerdere voordelen met zich mee: het vraagt een minimale tijdsinvestering, je neemt deel vanachter je eigen computer thuis of op kantoor. Je haalt het meeste uit zo’n sessie als je deze volgt in een prikkelvrije ruimte waar geen andere mensen aanwezig zijn. Tijdens de sessie worden diverse online werkvormen gebruikt. Bijvoorbeeld het uiteengaan in korte break-out-rooms, waarna de resultaten worden samengebracht in de groep.

Naast een losstaande intervisie sessie kun je ook kiezen voor een intervisietraject. Zo’n traject bestaat uit 3 tot 6 online bijeenkomsten. Deelname is niet vrijblijvend: het is belangrijk dat je elke bijeenkomst aanwezig bent en vooraf een inbreng voor de intervisie voorbereidt. Hiervoor kies je een (recente) werksituatie waar je iets van wilt leren door er samen naar terug te kijken en formuleer je een leervraag over jouw eigen gedrag.
Tijdens de bijeenkomst maakt de groep een keuze welke leervraag besproken wordt. Kritisch naar jezelf kunnen kijken en willen meedenken over elkaars vragen is een belangrijke basis voor een geslaagde intervisie.

Leerdoelen

Je leert stappen te zetten in professionaliseren, door zicht te krijgen op je eigen rol, je eigen gedrag en je eigen stijl van werken. Maar ook door het verkrijgen van inzicht in je opvattingen en overtuigingen die in het werk – vaak onbewust – een rol spelen.

Doelgroep

Online intervisie kan geboekt worden met gelijken uit je eigen team, maar er kan ook gekozen worden voor gelijke collega’s uit je organisatie, waarmee je in je dagelijks werk niet te maken hebt. Hun opvattingen en visie zorgen vaak voor een frisse en verhelderende blik, waarmee je zelf weer verder kunt in je dagelijkse werkzaamheden.

Talen

Nederlands

Trainer

author
Reijer Jan van t Hul
Bewust, positief werken aan zaken die je minder helder ziet

Deel deze online training