author
Boudewijn Raessens
Enthousiaste trainer in toekomstonderzoek!
05. Management en Teamontwikkeling
Bekijk profiel

Scenarioplanning ‘Open staan voor het onverwachte’

05. Management en Teamontwikkeling
Groepssessie
Max 16 deelnemers

Trefwoorden

  • kansen
  • strategie
  • toekomst

Deel deze tafelsessie


Prijs: € 975
€ 1179.75 incl btw


Niet beschikbaar?

Is deze tafelgast niet beschikbaar op het door jou gewenste moment maar heb je wel interesse? Neem contact met ons op.

Mail tafelgasten.com

Beschrijving

Strategische denken betekent toekomstgericht denken. Als organisatie wil je weten waar je heen wilt, hoe je van A naar B komt. Maar wat te doen als de onzekerheid toeneemt en je na vertrek van A er achter komt dat je helemaal niet naar B wilt?
Als ten minste een van deze situaties herkenbaar en/of wenselijk is, dan is scenarioplanning geschikt.

1. We willen voorbereid zijn op iedere toekomst.
2. We willen onze mensen uitdagen, we willen uit vastgeroeste denkpatronen loskomen.
3. In feite was onze organisatie een monopolist maar plotseling blijken we in een concurrerende markt terecht te zijn gekomen.
4. Onze recente strategie is door onzekerheid al weer aan verandering toe.
5. Er wordt gedacht aan het ontwerpen van een multi-inzetbare strategie.
6. Onze klanten lijken zich anders te gedragen, vragen nieuwe diensten en nemen bestaande diensten in de toekomst misschien niet meer af.
7. We willen de alertheid van de organisatie verhogen.

Scenarioplanning is een combinatie van ratio, creativiteit en intuïtie. Je leert welke vragen je stelt voorafgaand aan een scenarioproject om vervolgens handvatten te krijgen om een scenarioplanning zelf toe te passen. De kracht van scenarioplanning is dat jij maar ook de organisatie leert omgaan met onzekerheden. Tijdens deze training ga je met de andere deelnemers in dialoog wat er verandert in een onzekere wereld! Na de training kun je een scenarioplanningstraject opstarten.

Is de opleiding iets voor jou?
De training is relevant voor iedereen die geboeid is door het fenomeen ‘toekomst’, voor (marketing)managers en voor hen die zich bezighouden (willen gaan houden) met strategie. Vooraf aan de training is er de mogelijkheid om met Boudewijn in overleg te gaan om te komen tot een maatwerktraject.
Via de LinkedIn-pagina van Boudewijn is het video-college 'Strategie in onzekere tijden' te zien. Bij de training kan juist uw organisatie centraal staan! Door de training gaan de deelnemers in dialoog wat ten goede komt aan de veranderbereidheid.