Max 10 deelnemers
Teamtraining
job 01. Marketing en Sales

CSRD 2024: de invloed op uw Sales en Marketing strategie

€ 600 Per team
€ 726,00 incl btw

CSRD 2024: de invloed op uw Sales en Marketing strategie

  • B-2-B sales
  • Bedrijfsmodel
  • CSRD
  • marketing
  • meervoudig waarde creatie
In 2024 wordt de nieuwe Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) geïmplementeerd, een regelgeving die aanzienlijke veranderingen teweegbrengt in de manier waarop bedrijven rapporteren over hun duurzaamheidsinitiatieven. Joost Borneman, een vooraanstaand expert in klimaatpositief ondernemen, zal in deze sessie de kernaspecten van CSRD uitlichten en de impact ervan op sales en marketing analyseren. Deelnemers zullen inzicht krijgen in hoe ze hun bedrijfsmodellen kunnen aanpassen om aan de nieuwe normen te voldoen, terwijl ze tegelijkertijd hun commerciële doelen behalen. Door praktijkvoorbeelden en interactieve discussies biedt Joost handvatten voor het integreren van duurzaamheid in bedrijf- en salesstrategieën, met een focus op transparantie, lokale betrokkenheid en het creëren van een positieve merkperceptie.

Leerdoelen

1. Begrijpen van de CSRD-regelgeving
2. De specifieke impact van CSRD op sales en marketing.
2. Ontwikkelen van strategieën om aan de CSRD-normen te voldoen zonder commerciële doelstellingen uit het oog te verliezen.
3. Identificeren van kansen voor merkversterking en klantbetrokkenheid door duurzaamheidsinitiatieven.
5. Inzicht in effectieve CO2-reductie- en verwijderingstechnieken.
4. Praktische tips en tools voor het integreren van CSRD in dagelijkse bedrijfsvoering op de sales en marketing.

Doelgroep

Deze sessie is ideaal voor managers en leiders in sales en marketing die hun teams willen voorzien van actuele en praktische kennis over het integreren van duurzaamheidsprincipes in hun werk. Het is ook waardevol voor professionals die betrokken zijn bij bedrijfsstrategie en rapportage, en die meer willen leren over de impact van CSRD op hun rol en verantwoordelijkheden.

Talen

Nederlands
Engels

Trainer

author
Joost Borneman
Oprichter Bamboologic | CSRD inspiratie | Carbon Removal

Deel deze online training