Frouke Kramer

In the spotlight
15-04-2021

Frouke Kramer

Naam
Frouke Kramer, communicatietrainer.

Tafelgast sinds
Het allereerste begin. Frouke was één van de beta testers

Expertisegebied
Alles op het gebied van het ‘gesproken woord’.

Persoonlijk motto
There is no way to happiness, happiness is the way!

 

5 VRAGEN AAN FROUKE KRAMER


 

1. Wat wilde je als kind graag worden?


Vroeger wilde ik dokter worden. Ik denk dat ik vooral mensen wilde helpen. Ondanks die duidelijke ambitie moest ik toch inzien dat de alpha kant me echt beter lag, en ben ik psychologie gaan studeren. En doe ik uiteindelijk wat ik altijd wilde. Want ik vind het geweldig om mensen te faciliteren, coachen, trainen, ontwikkelen.. what’s in de name: te hélpen, bij het ontdekken en doen groeien van hun eigen ‘spreekkracht’ en/of hun angst voor het spreken voor een groep te laten wegsmelten.

 

2. Waar haal jij je inspiratie vandaan?


Ik haal mijn inspiratie vooral uit wat er om mij heen gebeurt. Uit het dagelijks leven, mijn gezin, de mensen met wie ik werk en de actualiteit. Communicatie is overal en mijn materiaal ligt vaak letterlijk voor het oprapen. De manier waarop mensen met elkaar (niet) communiceren is als het ware de startmotor die mij op nieuwe ideeën brengt.

 

3. Wat is je leukste online trainingservaring?


Dat was tijdens een online presentatietraining in de eerste maanden van de Covid-19 pandemie. Iedereen was toen nog een beetje aan het uitvogelen hoe online communiceren werkt. In die betreffende training ging er aan het begin van alles mis. En dat leidde ertoe dat we met de hele groep de slappe lach kregen. En ik vond het -met name achteraf ;)-  mooi om te ervaren dat dat dus ook via een scherm gewoon kan gebeuren. Sterker nog, de energie die daardoor loskwam zorgde voor een enorme boost voor de rest van de training.

 

4. Wat kunnen mensen leren die jouw tafelsessies boeken?


Mensen die mijn tafelsessies boeken gaan zich bewust worden van hun eigen communicatiekracht.
Ik leer ze hoe ze vanuit die eigen kracht hun boodschap met zelfvertrouwen en impact kunnen overbrengen. En ik leer ze dat het niet zoveel uitmaakt wat er allemaal kán gebeuren, wat er níet lukt of fout/ anders loopt tijdens een pitch of presentatie.. maar dat het vooral belangrijk is om hoe je daar zelf mee omgaat.

 

5. Met welk gevoel wil je dat deelnemers terugkijken op jouw tafelsessie?


Ik verwacht dat mensen na mijn training een mix voelen van opluchting, herkenning en zelfvertrouwen. Opluchting doordat ze ervaren dat spreken/presenteren voor een groep best meevalt. Herkenning in de zin dat ze hun eigen spreekkracht weten aan te boren en meer zelfvertrouwen of zelfs ‘zin’ hebben om die spreekkracht te gaan gebruiken.

Lees hier meer over Frouke Kramer en haar tafelsessies

Ontdek meer blogs

Persoonlijke Ontwikkeling en Effectiviteit
Uncategorized
Online trainen? Drie lessen die we kunnen leren van de radio!